Sawer Sunda

1 Nov

Kapara tamu sadayana Warga wargi nu araya Abah nyelang nyawer heula Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang Sami calik dina ranjang Ujang masih keneh bujang Nikah kanu geulis lenjang

Ujang teh perlu bisa Siga cara abah ka ema Ayeunamah geus waktuna Mindeng ge moal doraka

Lamun meneran parawan Rada hese mamatahan Ku Sabab can pangalaman Ujang kudu lalaunan

Tapi mun ujang ka randa Tangtu moal lila-lila Molompong moal sulaya Lantaran urut baheula

Bisi bojo udah-aduh Mangkade ulah geruh Hudang bae subuh-subuh Da moal karasa tunduh Mun si nyai geus ngalempreh Ujang omat ulah leweh Sanajan nepi ka soeh Can aya nu tuluy paeh

Lamun bojo keur bungkiang Omat ujang ulah hariwang Keureuyeuh wae titukang Dedetkeun wae sing tenang Nyai teh kedah ngartikeun Mun caroge geus hayangeun Ku nyai geuwat berekeun Bari rada diburukeun

Lamun nyai keur di gawe Mangkade sing hade gawe Itung-itung mayar gawe Ngarah ngeunah kana hate

Mimiti mah rada nyeri Nepi kana sirah nyai Tapi mun enggeus sakali Tangtu matak menta deui

Poman nyai ulah talangke Kudu emut ka caroge Kujalan masihan gawe Najan caroge tas balik gawe

Sakitu bae ti abah Mangkade ulah gareuwah Tangetkeun ulah gagabah Ngarah caroge teu seuhah

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: